lördag 17 december 2011

Nu är det jul!

nu är det jul och lov och då måste man ha böcker! jag har nu flera böcker det är: Extra del 2 som heter ´´ en ängel har landat´´ och de tre sista klara böckerna.

Puss och kram Olivia

onsdag 14 december 2011

Twilight

Hej!
Nu läser jag första twilight på engelska! Om ni undrar varför jag läser den på engelska är det för att det är mitt IUP mål att läsa en bok som jag har läst fast på svenska. Då valde jag första twilight boken.

puss och kram Olivia

Klaras dröm

Klaras dröm

Klaras dröm är en väldigt bra bok för er som gillar hästar. Jag som har läst den älskar den jag brukade ligga sent på kvällen läsa när mina föräldrar hade gått och lagt sig!

Den handlar om en tjej som vill börja att rida det har hon drömt ända sen hon så länge hon kan minas. Hon har drömt, fantiserat, tjatat, gråtit, vrålat och tjatat igen. Men ingenting har hjälpt för att hennes mamma Nita vill att hon ska börja. För att där det bor finns det ett ställe att rida på som heter Björnerud och det är ingen riktig ridskola utan ´´ bara en vanlig gård med några gamla, utslitna travhästar``, och där får hon inte rida för Nita.
Sedan bestämmer mamma Nita att det ska flytta. Men Klara vill inte, men det bryr Nita sig inte om.

Puss och kram Olivia

Vampire diares


Vampire diares är en väldigt bra och spännande bok för dem som tycker om vampyr böcker. Vampire diares finns också som serie på tv, men böckerna är ju alltid bättre. Och det är L.J Smith, en super bra författare som skrivit boken. Man kan inte sluta läsa den!!


Den handlar om en tjej som har allt, hon är populärast i skolan, har jätte bra vänner hon kan lita på och Elena kan få vilken kille hon vill. Det ända hon saknar är hennes föräldrar, ingen vet hur de dog men hon trivs hos hennes faster och lilla syster i Fall´s Church. Men så en dag kommer Stefan, men han är också den ända på skolan som inte vill ha Elena. Det är något mystiskt med honom Elena fattar inte vad. Det ända hon vet är att hon kommer göra vad som krävs för att förstå.   

//Tidde