fredag 2 mars 2012

Pizap

Vi har använt Pizap, det är ett väldigt roligt bild-redigerings program.
Man kan göra skärmsläckare, roliga hallowen eller alla hjärtans dag kort.

söndag 26 februari 2012

Rum 213

När jag var i Österike har jag också läst en bok som heter Rum 213, det är en bok som får en att kolla bakom sig om någon är där.

Elvira sitter på bussen, hon har ingen aning om vad hon ska göra på sommarlovet. Hennes bästis Sibel ska till Turkiet och Elvira ska bara ha det tråkigt hemma i Sverige. Så får hon syn på en liten äcklig lapp på golvet, Elvira är igentligen den som absolut aldrig tar uppp något äckligt från marken men har inget annat för sig. På lappen står det med stora bokstäver FÖR DIG SOM HAR DET TRÅKIGT, GÅ PÅ KOLLO I SOMMAR.

Kollot börjar mysigt med sol och killar men det tar snart slut. Saker försvinner från deras rum och Bea sägs se ett spöke. Är det sant det som Bea säger, att det är otur att ha rum 213? Och är det inte lite märkligt att just dem får rum 213, eftersom att Elvira just hade sett det redigerings numret på en bil när hon var på väg till kollot?


FörbundsbryterskanJag har varit i Österike och haft suuuper mysigt, där läste jag
Förbunsbryterskan som är den tredje boken av berättelsen om Blodet.
Tvillingarna Sunia och Wulf får i uppdrag att bryta det uråldriga förbundet mellan sitt eget folk och de underjordiska. Kanske kan de på något sätt få mäktiga bundsförvanter i kampen mot den hotande Kylan. Men det är en märklig och gastkramande resa de måste göra. Drömmar, minnen och verklighet flyter ihop och det är lätt att gå vilse i en främmande värld där inget riktigt är som de är vana vid. Dessutom vill de underjordiska ha hämnd för mördande som Blodet gjort för längesedan och tvillingarna måste kämpa med en växande frustration över att ha fastnat i en hotande och farlig situation som de inte vet hur de ska vinna.