Bokrecensioner

Glashuset
Jag har läst en bok av Rachel Caine som är väldigt spännande.

När smarta sextonåringen Claire Danvers kommer till Morganville för att studera tror hon att hennes största problem är de elaka tjejerna i studenthemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre saker att frukta i Morganville. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellanmål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter "försvinner".


Eld


Mats Strandberg har skrivit en recension om Eld:

 De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.
Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.Skola i skräck

Jag har läst en boka som heter Skola i skräck av Thomas Halling .

Det är snart Hallowen och de tre st syskonen som är åtta, tio och tolv. En helt vanlig skoldag uppför sig en mattelärare väldigt konstigt! Ja alla lärare på deras skola uppför sig som, ja typ........vampyrer......
Little darlings

Nu läser jag Little darlings. Av Jacqueline Wilson.
Den handlar om två tjejer som lever i helt olika världar men har något gemensamt.
Puss och kram Olivia
Beutifal dead, Jonas bok
Vad är det som händer på Ellerton High? Fyra dödsfall på mindre än ett år , fyra ungdomar som alla gick på samma skola.

Darina plågas av saknaden efter hennes pojkvänn Phoenix, men inte bara det. Hon plågas av spöklika syner av dem som har dött och samtidigt ekar dånet av vingslag i hennes huvud.
Var går gränsen mellan liv och död?

Det här är en spännande kärleks bok skriven av Eden Maguire.
Rum 213  


Elvira sitter på bussen, hon har ingen aning om vad hon ska göra på sommarlovet. Hennes bästis Sibel ska till Turkiet och Elvira ska bara ha det tråkigt hemma i Sverige. Så får hon syn på en liten äklig lapp på golvet, Elvira är igentligen den som absolut aldrig tar uppp något äckligt från marken men har inget annat för sig. På lappen står det med stora bokstäver FÖR DIG SOM HAR DET TRÅKIGT, GÅ PÅ KOLLA I SOMMAR.

Kollot börjar mysigt med sol och killar men det tar snart slut. Saker försvinner från deras rum och Bea sägs se ett spöke. Är det sant det som Bea säger, att det är otur att ha rum 213? Och är det inte lite märkligt att just dem får rum 213, eftersom att Elvira just hade sett det redigerings numret på en bil när hon var på väg till kollot?

 

 

Förbundsbryterskan


Tvillingarna Sunia och Wulf får i uppdrag att bryta det uråldriga förbundet mellan sitt eget folk och de underjordiska. Kanske kan de på något sätt få mäktiga bundsförvanter i kampen mot den hotande Kylan. Men det är en märklig och gastkramande resa de måste göra. Drömmar, minnen och verklighet flyter ihop och det är lätt att gå vilse i en främmande värld där inget riktigt är som de är vana vid. Dessutom vill de underjordiska ha hämnd för mördande som Blodet gjort för längesedan och tvillingarna måste kämpa med en växande frustration över att ha fastnat i en hotande och farlig situation som de inte vet hur de ska vinna.

 

 

Elsas hemlighet 


Elsas hemlighet är den tredja boken av trilogin Elsas mode. Boken handler om Elsa Gustavsson, modejournalisten som jobbar på bladet. Där får en glamourös vardag med modeveckor, tjusiga galor, kändistäta fester och romantiska bröllop.

Mitt i allting får Elsa en ovälkommen nyhet, hon blir uppsagd från sitt jobb på bladet.

Elsa väljer att inte säga det någon men det innebär att allt ställs på sin spets. 
Vad ska Elsa ta sig till?
Ska hon stanna i Stockholm eller helt enkelt dra till sin favorit plats på jorden New York och skaffa sig ett nytt liv?
Och vad ska hända med pojkvännen och modeskaparen Hugo, i så fall?


 

           

                                                              Tillsammans


Jag skulle bara vilja rekommendera en trilogi som heter Tillsammans, min syster har läst dem tre gånger om (jag har bara läst dem en gång) och älskar dem. Tillsammans är en mysig och härlig sommar-bok som man får kärleksrus av.
Tillsammans handlar om de tre undomarna Alexander, Theresa och Jakob som bor mitt i Stockholm. Alla tre har en väldigt speciell bakrund. På ett sett finner alla varandra och de blir bästa vänner.

Elsas mode

Elsas mode är en super bra bok för dem som tycker om tjejiga böcker.

Elsas mode handlar om Elsa som precis har flyttat till Stockholm till sin bästa kompis Maria. Där startar hon en blogg som hon verkligen kämpar med.
Hon bjuds in i nattlivet och ser vad det har att erbjuda.
Och Elsa är så sjukt galen i killar men hon vill ju allra helst ha Hugo-drömkillen. Sveriges mest framgångsrika modedesigner som är sååå sexig!
Men är hon fortfarande kär i sitt New-York ex Chris?
Klaras dröm

Klaras dröm är en väldigt bra bok för er som gillar hästar. Jag som har läst den älskar den jag brukade ligga sent på kvällen läsa när mina föräldrar hade gått och lagt sig!

Den handlar om en tjej som vill börja att rida det har hon drömt ända sen hon så länge hon kan minas. Hon har drömt, fantiserat, tjatat, gråtit, vrålat och tjatat igen. Men ingenting har hjälpt för att hennes mamma Nita vill att hon ska börja. För att där det bor finns det ett ställe att rida på som heter Björnerud och det är ingen riktig ridskola utan ´´ bara en vanlig gård med några gamla, utslitna travhästar``, och där får hon inte rida för Nita.
Sedan bestämmer mamma Nita att det ska flytta. Men Klara vill inte, men det bryr Nita sig inte om.


onsdagen den 14:e december 2011


Vampire diaresVampire diares är en väldigt bra och spännande bok för dem som tycker om vampyr böcker. Vampire diares finns också som serie på tv, men böckerna är ju alltid bättre. Och det är L.J Smith, en super bra författare som skrivit boken. Man kan inte sluta läsa den!!Den handlar om en tjej som har allt, hon är populärast i skolan, har jätte bra vänner hon kan lita på och Elena kan få vilken kille hon vill. Det ända hon saknar är hennes föräldrar, ingen vet hur de dog men hon trivs hos hennes faster och lilla syster i Fall´s Church. Men så en dag kommer Stefan, men han är också den ända på skolan som inte vill ha Elena. Det är något mystiskt med honom Elena fattar inte vad. Det ända hon vet är att hon kommer göra vad som krävs för att förstå. //Tidde